روند قهرداوطلبان ادامه دارد؟
نوبت دوم کنکور 1402 هم در حال برگزاری است تا برای دومین سال، تغییرات کنکور که با کش‌وقوس‌های فراوانی هم از تصویب تا اجرا همراه بود، به مرحله عملیاتی برسد.
  • ۱۴۰۲-۰۴-۱۵ - ۱۰:۱۵
  • 10
روند قهرداوطلبان ادامه دارد؟
کنکور‌ی‌ها ۲۴ درصدآب رفتند
کنکور‌ی‌ها ۲۴ درصدآب رفتند

فاطمه طاری بخش، خبرنگار گروه دانشگاه:نوبت دوم کنکور 1402 هم در حال برگزاری است تا برای دومین سال، تغییرات کنکور که با کش‌وقوس‌های فراوانی هم از تصویب تا اجرا همراه بود، به مرحله عملیاتی برسد. کنکوری که دیگر در آن خبری از دروس عمومی نیست و داوطلبان در کنار پاسخ به سوالات اختصاصی‌شان، باید به سابقه تحصیلی‌شان که دیگر تاثیر قطعی 40 درصدی خواهد داشت، تکیه کنند. یعنی داوطلبی که قرار است از این مسیر به صندلی‌های دانشگاه برسد، 60 درصد قبولی در کنکور و 40 درصد هم سابقه تحصیلی‌اش موثر خواهد بود. درست است که روند برگزاری کنکور از سال گذشته دستخوش تغییر شده، اما واقعیت این است که هنوز داوطلبان تمایل چندانی به شرکت در این مسیر ندارند. اتفاقی که مربوط به امروز و دیروز هم نیست و چند سالی می‌شود که آمارهای مرتبط با این حوزه نشان‌دهنده وضعیت نگاه جامعه به این بخش است. برای درک شرایط موجود در این بخش تنها کافی است نگاهی به اطلاعات داوطلبان در سال 1400 داشته باشیم، به‌طوری‌که از بین یک میلیون و ۳۶۹ هزار و ۴۱۶ داوطلب ثبت‌نامی، یک میلیون و ۱۸۴ هزار و ۱۳۰ داوطلب به جلسه آزمون رفتند یعنی 13 درصد آنها در سر جلسه امتحان حاضر نشدند. گزارش آماری «فرهیختگان» از کنکور 1402 را در ادامه بخوانید.

کاهش 24 درصدی داوطلب نسبت به سال 1401
کنکور در سال‌های اخیر نسبت به دو دهه گذشته محبوبیت و گستردگی خود را از دست داده است. کنکور سال 1402 نسبت به سال 1401، با کاهش 24 درصدی و به عبارت دیگر با کاهش 369 هزار و 786 نفری داوطلبان همراه بوده است. اما آنچه در این میان بیشتر به چشم می‌آید، این است که ریزش تعداد داوطلبان حاضر در کنکور طی سال‌های اخیر روند رو به رشدی داشته است؛ هرچند بخش قابل‌توجهی از این مساله به موضوع پنجره جمعیتی کشور برمی‌گردد، اما نمی‌توان در این میان بحث اشتغال فارغ‌التحصیلان را هم نادیده گرفت. به نظر می‌رسد چالش بیکاری فارغ‌التحصیلان که طی سال‌های اخیر به یکی از مشکلات جدی کشور تبدیل شده، حالا خود را با بی‌رغبتی داوطلبان برای تحصیل در مقطع کارشناسی نشان می‌دهد. به عبارت دیگر بخشی از دانش‌آموزان ترجیح می‌دهند بعد از پایان دوران متوسطه، یا در مقطع کاردانی تحصیل کنند و یا به دنبال فراگرفتن مهارت و فنی که بتواند مسیر حضورشان در بازار کار را تسهیل کند، بروند....

متن کامل خبر را اینجا بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰